Cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati daca aveti o fosa septica

Curatati-va fosa septica cel putin o data la 1-3 ani. Cat de des faceti acest lucru depinde de marimea fosei si de cate solide intra in ea. O regula generala este ca trebuie sa o goliti o data la 3 ani daca are 3800 de litri si deserveste o casa cu trei dormitoare si patru ocupanti (care nu au aparat de maruntire a gunoiului).
O mica avertizare: nu coborati niciodata in fosa septica. Gazele prezente acolo va pot otravi sau asfixia. Doar profesionistii antrenati ar trebui sa intre in fosa septica sau in alte spatii inchise.
Pentru a curata corespunzator o fosa, trapa sau capacul care acopera fosa ecologica trebuie data la o parte. Aceasta este singura cale prin care va puteti asigura ca toate solidele au fost evacuate. O fosa septica nu poate fi curatata corespunzator doar prin pomparea lichidelor printr-o teava de inspectie cu diametrul de 10 centimetri. A face acest lucru rezulta in infundarea valvei exterioare cu un strat de crusta atunci cand fosa ecologica se reumple cu ape reziduale. In acest moment, valvele ar trebui verificate de un inspector si inlocuite daca este necesar.
Utilizarea excesiva de sapun sau detergent poate cauza probleme cu fosa septica. Este greu sa estimezi cam cat de murdare sunt rufele puse la spalat si multi utilizeaza mult mai multa putere de spalat decat ar fi necesara. Daca exista foarte multa spuma pe teava la evacuarea apei, reduceti cantitatea de detergent la o spalare asemanatoare. In general se recomanda sa nu folositi detergenti ieftini pentru ca acestia contin cantitati excesive de materiale aditive. Unele dintre aceste materiale sunt derivate de argila, care, paradoxal, sunt folosite pentru a izola solurile. Cea mai buna solutie ar fi sa folositi un detergent lichid pentru rufe, de vreme ce acestea sunt mai putin probabile de a avea aditivi purtatori care dauneaza sistemului septic.
Fiecare sistem septica are o anumita capacitate. Cand aceasta capacitate este atinsa sau depasita vor exista probleme pentru ca sistemul nu poate suporta la fel de multe deseuri pe cat vreti dumneavoastra sa depozitati in el. Cand sistemul dintr-o locatie isi atinge capacitatea zilnica, fiti economi cu consumul dumneavoastra de apa. Fiecare litru de apa care curge pe scurgere trebuie sa treaca prin fosa septica si in unitatea de absorbtie din sol. Cele care urmeaza sunt cateva cai de a economisi apa ce nu vor fi dificile de urmat sau de adaptat la stilul de viata al fiecaruia:
Asigurati-va ca nu exista sparturi, robinete care picura sau alte probleme legate de tevi.
Verificati in mod constant flotorul de la toaleta pentru a fi siguri care nu se blocheaza si ca apa nu curge in mod continuu.
Nu dureaza mult pana apa de la robinetul care curge mereu sa se adune. O cana care curge din toaleta in fiecare minut nu pare mult, dar se poate ajunge la aproape 150 de litri pe zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu