Cateva sfaturi si trucuri pentru intretinerea fosei septice

Daca nu locuiti in oras, atunci sunteti posesorul unei fose septice. Aici se aduna toate deseurile si apele menajere cand curg pe scurgere. Este ca un centru de depozitare. Nu sunteti legat la reteaua centralizata de canalizare a orasului care duce totul la o statie de epurare. In loc de asta, apele reziduale stau in fosa dumneavoastra septica si trebuie sa angajati pe cineva sa vina de cateva ori sa o curete. Apoi intra in uzina de tratament.
Este foarte important sa va asigurati ca fosa dumneavoastra septica functioneaza corespunzator. Se pot intampla lucruri foarte rele daca fosa nu este in regula si nu este intretinuta adecvat. Poate deveni un risc major de sanatate si nimeni nu vrea sa se confrunte cu asa ceva. Ca proprietar, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca va intretineti cum trebuie fosa septica.

Precautii de baza

Atunci cand ai o fosa septica, trebuie sa fii putin atent. Va trebui sa va asigurati ca stiti datele programate pentru golirile regulate pentru a evita revarsarile sau inversarile de flux dinspre fosa. Cand o fosa se revarsa, poate aduce deseuri de canalizare inapoi in casa dumneavoastra prin intermediul tevilor. Acest fenomen nu este in mod evident unul binevenit.
De asemenea, trebuie sa folositi numai tratamente recomandate de profesionisti. S-ar putea sa fie nevoie sa adaugati ceva (posibil o substanta) in fosa septica pentru ca aceasta sa functioneze corespunzator; de obicei, acest lucru se intampla cel putin o data pe an. Mai mult, ar trebui sa stiti locatia exacta a fosei dumneavoastra septice: in cazul in care are loc vreo problema sa puteti vedea ce se intampla si sa verificati sistemul.

Trucuri utile pentru intretinerea unei fose ecologice

Trebuie sa va asigurati ca verificati fosa septica pentru a identifica eventualele scurgeri si stricaciuni. Mai mult, daca va ganditi sa faceti schimbari majore casei dumneavoastra, cum ar fi de exemplu adaugarea unei noi bai, ar trebui sa verificati daca fosa septica poate face fata aditiei. S-ar putea sa fiti nevoiti sa va instalati o fosa mai mare.
Ar trebui sa va mai asigurati ca stiti toate instructiunile de folosire a fosei in cazul in care se defecteaza ceva sau aveti nevoie de o informatie profesionala; ar trebui sa va supuneti legilor si reglementarilor locale de utilizare a fosei si sa va asigurati ca fosa septica este sigura.

Sistemele septice sunt o necesitate daca nu sunteti legat la o retea de canalizarea apartinand unui oras. Ar trebui sa il luati in serios si sa fiti responsabil cu el. Sanatatea dumneavoastra si a famliei dumneavostra ar fi in pericol daca ceva nu functioneaza corespunzator in sistemul de fosa septica.
Imbunatatirile si renovarile casei dumneavoastra nu sunt niciodata atat de complicate pe cat credeti. Aveti nevoie doar de informatiile si sursele adecvate care sa va ajute sa va intretineti fosa septica. Intretinerea acestor fose septice este foarte simpla si nu presupune intotdeauna adaosul de substante chimice pentru tratarea apelor uzate. De asemenea, functionarea lor nu depinde de vreo sursa de energie electrica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu